fbpx

Onko teillä käytössä kestäviä, pestäviä siivousliinoja? Tai kotoisasti tiskirättejä… ihan itse neulomia tai vaikka lahjaksi saatuja, lapsen virkkaamia tai perintökalleuksia?

Kestävä kehitys on tämän päivän juttu. Se ei enää ole mikään pienen piirin hokema vaan oikeasti meidän kaikkien arkipäivää. Me kierrätämme lasit, metallit, pahvit, muovit ja vähennämme jätteen syntymistä pienin ja isoin teoin. Se tuntuu säästönä myös kukkarossa.

Talouspaperit ja tekokuituiset liinat voi hyvin korvata luonnonkuituisilla pyyhkimillä. Puuvilla on niihin itseoikeutettu materiaali, imukykyinen ja pesunkestävä. Kannattaa tutustua myös tenceliin, se on nykyaikainen muuntokuitu, eli se on tehty puuhakkeesta suljetussa prosessissa, vettä ja kemikaaleja kierrättäen. Bambu on suosittu muuntokuituinen siivousliinamateriaali, mutta tencelin valmistus on kuitenkin vähemmän luontoa rasittava prosessi.  Napakampaan puhdistukseen käy loistavasti pellava ja hamppu, luonnonkuidut siitä ronskimmasta päästä.

Katian Tencel-Cottonissa on raikkaita värejä, ja sen pinta on ihanan sileä.

Fair Cotton on 100% luomupuuvillaa, pehmeissä sävyissä.

Myös käsipyyhkeet voi neuloa itse! Tässä mukava Whirlette, ihanan ohut ja kevyt sekoitelanka.

Mitä lankaa sitten käytätkään niin tässä pieni vinkki: käytön jälkeen huuhtele liinasi aina viimeiseksi kylmällä vedellä, näin pidennät pesuväliä koska kylmässä liinassa eivät bakteerit tms. lisäänny eivätkä siis aiheuta hajua. Ja tee samalla kunnon pino liinoja niin voit niitä pestä sitten koko koneellisen kerrallaan, sekin on säästöä!

Tällä kertaa siis vähän vakavampaa jutustelua, mutta tämä aihe on tärkeä ja lähellä sydäntäni!

Ja vielä… siis onko teillä tiskirättejä vai siivousliinoja?

Aurinkoisin terkuin,

Marja