fbpx

Vihdoin pääsemme pitsiin. Tämä on sellainen kiva peruspitsi, joka ihan sujahtaa puikoilla. 

Kaavioissa on piirrettynä vain oikean puolen kerrokset, neulo nurjalla kaikki silmukat ja langankierrot nurin (paitsi kerroksen ensimmäiset ja viimeiset 4 s aina oikein). Neulo edelleen sektoreiden välissä 4 silmukkaa oikealla oikein ja nurjalla nurin.

Kaavio A on siirtymäosuus palmikosta pitsiin joka sektorissa, neulo se ensin. 

Kaavio B on pitsiosuuden oikea reuna sektorissa, kaavio C on pitsiosuuden vasen reuna sektorissa. 

Alla olevissa kaavioissa A ja B on pilkkuviivoilla erotettu mallikerta. Toista sitä leveyssuunnassa kuhunkin sektoriin tarvittava määrä, huomioi kaavion poikkeavat silmukat ennen reunojen lisäyssilmukoita. 

Jos tuntuu että haluat matalamman huivin tai jos lanka on huvennut enemmän kuin olit ajatellut, niin voit tehdä myös matalamman pitsiosion. Voit lopettaa aina kun olet neulonut kerroksen jossa on kaksoiskavennus.

Tai jos haluat isomman huivin ja lankaa on paljon, voit toki neuloa tätä osuutta vielä korkeammaksikin. Samoin tässäkin voit lopettaa kun olet neulonut kerroksen jossa on kaksoiskavennus.

HUOM . Viimeinen kerros on oikean puolen kerros, huomaa siellä kavennukset vasemmassa reunassa joka sektorissa. Seuraava osa 4. alkaa nurjalla kerroksella, ja se julkaistaan lauantaina 16.7.2022.

Kaavio A: siirtymäosuus palmikosta pitsiin

Kaavio B: pitsisektorin oikea reuna, toista pilkkuviivoin erotettua mallikertaa tarvittava määrä/sektori

Kaavio C: pitsisektorin vasen reuna

KAKSOISKAVENNUS: siirrä kaksi silmukkaa oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein yhteen, neulo seuraava silmukka oikein, nosta siirretyt silmukat neulotun yli, kiristä. Kaksi silmukkaa kaventuu, keskimmäinen silmukka jää päällimmäiseksi.

Tästä voit tulostaa ja/tai ladata ohjeen:

Olisi hienoa jos merkitsisit somepostauksiisi #pipakal ja #pitsiijapalmikkoo niin muutkin näkevät huivisi etenemisen!

Hauskoja neulomishetkiä helteisessä kesässämme!

Aurinkoisin terkuin,

Marja ja Nata