fbpx

Tervetuloa mukaan mysteerihuivin yhteisneulontaan, tässä muutamia huomioitavia asioita!

LANGAT

Lankana olemme käyttäneet ensimmäiseen mallihuiviimme Scheepjesin Whirliä, koska niissä on vaan niin ihania väriyhdistelmiä! Yksi kerä riittää perushuiviin!

Muutama huomioitava asia Whirleistä:

 • Langan värivaihdot tapahtuvat säie kerrallaan, ja vaihtokohtaan muodostuu pörröinen “karvamato” tai “fuzzbuzz” . Se ei ole virhe, eikä sitä tarvitse leikata pois. Jos haluat, voit trimmata siitä ylimääräiset langanpäät pois, tai pyöräyttää lankaa kosteiden sormenpäiden välissä langan siloittamiseksi.
 • Voit aloittaa joko kerän ulkopuolelta tai sisäpuolelta. Valmistaja suosittelee ulkopuolelta aloittamista, koska kun kerästä on käytetty osa sisältä, se saattaa romahtaa. Mikäli haluat sisällä olevan värin lähelle kasvojasi (eli huivin aloitukseen), voit joko keriä koko kerän uudestaan tai aloittaa keskeltä, huomioi silloin mm. nämä asiat:
  • pidä kerä neuloessasi aina niin alhaalla että saat vedettyä langan kohtisuoraan ylöspäin
  • aseta kerä tukevaan astiaan
  • kun keskelle on muodostunut onkalo, voit laittaa sinne juomalasin, paperirullan tai jonkun muun tukemaan kerän seinämiä

Toinen mallihuivimme on neulottu SandnesGarnin Tynn Linestä. Se on hieman ohuempaa lankaa, joten puikot 3 mm soveltuvat paremmin. Loimme myös 8 silmukkaa enemmän keskimmäiseen lohkoon. Langanmenekki 4-5 kerää riippuen siitä miten ison huivin haluat.

Toki muutkin langat käyvät, ohjetta voi helposti muokata. Paksummasta saat näillä ohjeilla isomman huivin ja ohuempaa lankaa käyttäessäsi pienemmän. Langanmenekki muuttuu kun puikkokoko ja langanpaksuus vaihtuvat.

PUIKOT

Valitse puikot oman käsialasi mukaan! Ohjeessa on Whirlille 3,5 mm pyöröpuikot, mutta jos olet rento neuloja niin 3,25 tai jopa 3,0 voi olla paremmat. Huivin neuloksen tulee olla kauniin laskeutuvaa, ei velttoa eikä toisaalta panssariakaan.

Viimeiseen osioon eli reunapitsiin suosittelemme ohuempia puikkoja. 

SILMUKKAMERKIT

Silmukkamerkit helpottavat huomaamaan sektoreita erottavat sileät kaistaleet ja niitä ympäröivät langankierrot. Aseta siis silmukkamerkit (SM) näin: langankierto, SM, 4 oikein, SM, langankierto.

OHJEEN MUOKKAMINEN

Tätä ohjetta voit muokata sekä leveys- että pituussuunnassa.

Ihan alkuun voit luoda useamman 8 silmukan mallikerran joko keskimmäiseen sektoriin tai vaikka kaikkiin sektoreihin. Silloin koko huivi suurenee suhteessa, ja lankaa menee enemmän.

Voit myös tehdä viikko-osioita lyhyempänä tai pidempänä kuin ohjeessa. Ota silloin huomioon kuvioiden jatkuvuus seuraavaan viikko-osioon.

Ohjeet ladataan tänne blogiin ja FaceBook-sivullemme PDF-muodossa lauantaisin klo 10.00:

 • 11.6. Osa 1. Matkan aloitus ja  alkuverryttely
 • 18.6. Osa 2. Pitkät palmikot
 • 2.7. Osa 3. Pitsiä, pitsiä
 • 16.7. Osa 4. Pampulapalmikot
 • 6.8. Osa 5. Reunapitsi
 • 13.8. Osa 6. Viimeistely

Puodilla pidetään yhteisneulontailta ja kyselykerho tiistaisin 14.6., 21.6., 5.7.,19.7. ja 9.8.2022 klo 17-19. Tervetuloa viihtymään!

Face-sivullemme avataan kyselypalsta, johon voi laittaa kuvia oman huivin edistymisestä tai kysellä vinkkejä mikäli ohjeessa on mysteerejä. 

Somessa voit käyttää omissa julkaisuissasi ja kuvissasi #KALPiPa tunnusta!

Tässä vielä sama ladattavana printtiversiona:

Aurinkoisin terkuin,

Marja ja Nata