fbpx

Suloinen pikkuinen pyyhe keittiöön tai vaikka hikiliinaksi spinningiin! Mallivirkkauksensa ansiosta liina on joustavan pehmeä ja se on hauskan kohopintainen.

Virkkaa se Whirlettestä yksivärisenä, raidallisena, ruudullisena… tai tee se isompana moniväriseksi Whirlistä.

Kesäkeittiö pikkupyyhe

Lanka: Scheepjes Whirlette, (100g/500m),  2 kerää riittää ainakin kahteen pikkupyyhkeeseen

Koukku: virkkuukoukku 3,5 – 4 mm tai käsialan mukaan

Tiheys: noin 14 ks ja 14 kjs / 10 cm 

Malli: Pitsi ja Palmikko /Marja

Ohje:
Virkkaa 80 kjs tai haluamasi pyyhkeen leveys.

1.krs. 1 ks kolmanteen ketjusilmukkaan koukusta,  * 1 kjs, hyppää yhden kjs:n yli, 1 ks seuraavaan ketjusilmukkaan *, toista tähtien väliä kunnes jäljellä on 1 kjs, virkkaa siihen 1 ks. Käänny.

2.krs. 1 kjs, 1 ks ketjusilmukan juurelle, * 1 kjs, 1 ks seuraavaan ketjusilmukkakaareen *, toista tähtien väliä kunnes jäljellä on viimeinen ks, virkkaa siihen 1 ks. Käänny.

3.krs. 1 kjs, 1 ks ketjusilmukan juurelle, * 1 kjs, hyppää ks:n yli, 1 ks seuraavaan ketjusilmukkakaareen *, toista tähtien väliä kunnes jäljellä on edellisen kerroksen ensimmäinen ketjusilmukka, virkkaa siihen 1 piilosilmukka. Käänny. 

Toista 3.kerrosta haluamasi liinan korkeus, huolehdi siitä että reunat pysyvät suorina ja silmukkaluku samana.

Raidoita mielesi mukaan. 

Pystyraidat ruutuliinassa virkataan löysähköinä kiinteinäsilmukoina ennen reunuksen virkkaamista oheisen kaavion mukaan.

Valmiin ruudullisen mallipyyhkeen koko on 28 x 33 cm 3,5 mm koukulla ja tummaraitaisen pyyhkeen koko on 30 x 26 cm 4,0 mm koukulla.

Reunus:
Virkkaa perusvärillä 1 krs *1 kjs, 1 ks*  pyyhkeen ympäri siten, että päädyissä ks tulee kjs-kaareen ja pyyhkeen sivuissa hyppäät sopivan kerrosmäärän yli niin että reuna asettuu tasaisesti, ei kiristä eikä lerpata. Kulmissa virkkaa 3 ks yhteen silmukkaan. 

Virkkaa sitten kontrastivärillä 1-2 krsta * 1 kjs, hyppää ks:n yli, 1 ks seuraavaan ketjusilmukkakaareen *, toista tähtien väliä.

Lenkki:
Virkkaa 25 kjs, käänny ja virkkaa ks kolmanteen silmukkaan koukulta. Virkkaa ks jokaiseen silmukkaan, käänny. Virkkaa 1 kjs ja sitten kiinteitä silmukoita kerros loppuun, katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi.
Ompele lenkki napakasti liinan kulmaan, päättele.

Päättele langat. Kostuta kevyesti suihkepullolla, kuosittele lempeästi muotoonsa ja anna kuivua.

Pesu käytön jälkeen 40 asteessa helläväraisesti, ei rumpukuivausta.